Torvegruppen

Torvegruppen:
Vil skabe liv på Den Døde Plads

Skibhustorvet med tilnavnet Den Døde Plads kunne med sin placering og størrelse være bydelens hjerte og inspirerende samlingssted, hvor skibhusboerne havde lyst til at mødes, få en snak, bare slappe af eller deltage i diverse aktiviteter i venlige og inkluderende omgivelser.

Sådan er virkeligheden imidlertid ikke. Selv på en varm forårsdag bliver torvet ikke brugt som andet end adgangsvej til Kvickly, apoteket, restaurant Sezer, grillbaren, genbrugsbutikken eller det lokale rejsebureau.

Et pulserende opholdsrum

Det vil Torvegruppen, der har etableret sig under Skibhusforum, gerne gøre noget ved, så Den Døde Plads bliver forvandlet til et pulserende og levende opholdsrum for børn og voksne.

Det kræver ændringer af torvets fysiske indretning, konstaterede Torvegruppen på sit første møde i sidste halvdel af maj.

Friluftsscene på ønskesedlen

En permanent friluftsscene, reposer til at sidde på, læhegn og et område til aktiviteter for børn var nogle af de mange forslag, der kom på bordet ved mødet.

Gruppen vil undersøge mulighederne for at søge fondsmidler.

Samarbejde med Coop

Skibhustorvet ejes af Coop. Torvegruppen betragter det derfor som en afgørende og nødvendig forudsætning, at Coop og Kvicklys butikschef bakker op om projektet.
ESJ

Skibhustorvet1

Selv på en varm eftermiddag, en torsdag sidst i maj måned, er Skibhustorvet som støvsuget for liv.